Konståkning

Alisa Latysheva – Huvudtränare

Våra tränare

Vår Huvudtränare Alisa är examinerad konståkningstränare på universitet i hemstaden Sankt Petersburg. Jämsides med detta har hon även en PT-utbildning och en examen i musik. Alisa har utbildat sig vidare i Svenska Konståkningsförbundets system till högsta tränarutbildning Steg 4 (A+B).

Alisa kom till GF Idrott Konståkning i augusti 2010, och har med sitt aldrig sinande engagemang och professionalism fått åkarnas träningsglädje och personliga utveckling att lyfta till nya höjder.

 

 

 

Steg 2

Ida Thörn

Steg 2

Melina Sörensen

Utbildning
Steg 1

Utbildning steg 1

Skridskor

      • Att sköta sina skridskor är mycket viktigt. Utan rätt skötsel så håller skridskorna kortare tid.  

      • Det viktigaste att titta på när man ska köpa skridskor är att skaftet på kängan är stadigt.  Man kan t ex inte åka slalom i mjuka stövlar och det kan man jämföra skridskoåkning med. Ju mer avancerat hopp en konståkare utför, ju hårdare känga behövs.

      • Skenorna ska alltid vara vassa och slipade. Om de inte är slipade (nyköpta skridskor i butik är aldrig slipade), rör sig inte skenan som den vill och bara kasar på isen. Det blir inget fäste.

      • Fråga gärna våra slipare om du är osäker om skridskorna behövs slipas.  Köp skenor efter det du presterar. Det finns ingen anledning att köpa allt för avancerade skenor då du inte kan utnyttja dem. Likaledes åt andra håller, om du börjar avancera så prata med återförsäljaren om vad som kan vara en lämplig skena.

      • Prata med din tränare eller återförsäljare för konståkningsskridskor, innan du köper nya skridskor. Till skridskoskolan brukar det inte krävas avancerade skridskor, men kommer åkaren upp till konståkning eller konståkningsskola måste åkaren ha en ordentlig känga och bra skena med taggar.

      • Se över kläderna så att det inte kommer sand eller smuts på isen som kan förstöra skenorna. Går man upp i konståkning, behöver du ha träningsbyxor eller kjol som är tajta så att tränaren ser om du gör rätt med benen.

      • När det gäller skridskorna är det jätteviktigt att de har både hårda och mjuka skydd! De hårda skenskydden har man ALLTID på skenorna när man går med dem utanför isen. De mjuka sätter man på skenorna efter att man har torkat av dem ordentligt med en trasa/handduk efter träningen. Detta är för att skydda skenorna genom att absorbera upp fukt som har blivit kvar. Allt för att inte skenorna ska rosta. Bästa sättet att förvara skridskorna är i en tygpåse, t.ex. gjord utav frotté eller fleece. Där i lägger man skridskorna med de mjuka skenskydden på, så absorberas kvarbliven fukt.

  •